Начало > Всички области > Всички градове > Купува / Продава > лекарства / аптеки > хормони
« предишна

Ostenil plus

дата на изтичане: 06 Feb 2025дата на публикуване: 06 Feb 2024

Внос от Англия, цена 400 лв. за 2 броя.
ОСТЕНИЛ ПЛЮС амп. 40 мг. / 2 мл. * 1

OSTENIL Plus
Натриев хиалуронат 2.0%. Високоеластичен разтвор за вътреставно инжектиране.
Стерилизиран с автоклав.

Състав:
1 ml изотоничен разтвор (pH 7,3) съдържа 20.0 mg натриев хиалуронат, добит чрез ферментация, натриев хлорид, натриев монохидрогенфосфат, манитол и вода за инжекции.

Индикации:
Болка и ограничена подвижност вследствие на дегенеративни и травматични промени в ставния хрущял на колянна и други стави.

Противопоказания:
OSTENIL Plus не трябва да се използва при пациенти с установена свръхчувствителност към някоя от съставките.

Предупреждение:
Да се внимава при пациенти, алергични към медикаменти.
Да се спазват общите правила за вътреставно инжектиране, включващи мерки за предпазване от инфекции.

OSTENIL Plus би трябва да се инжектира внимателно вътреставно, ако е необходимо под визуален контрол! Да се избягва инжектирането му в кръвоносни съдове или околна тъкан. Тъй като няма данни за действието му при деца, бременни, по време на кърмене и при някои възпалителни заболявания, като ревматоиден артрит и болест на Бехтерев, употребата на OSTENIL®Plus в тези случаи не се препоръчва. Да не се употребява, ако целостта на опаковката или спринцовката е нарушена.
Съхранява се при температура под 25ºС! Да не се употребява след изтичане срока на годност, който е указан върху кутията. Да се пази от деца!

Нежелани реакции:
В третираната става е възможна поява, като вторична реакция, на локална болка, усещане за затопляне, зачервяване и оток. Поставянето на лед върху третираната става за пет до десет минути води до облекчаване на тези симптоми.

Взаимодействие с други препарати:
Няма данни за взаимодействие на OSTENIL Plus с други препарати за вътреставно аплициране. Успоредното приемане на орални аналгетици и противовъзпалителни средства през първите пет дни на терапията с OSTENIL Plus имат благоприятен ефект.

Дозиране и начин на приложение:
OSTENIL Plus се инжектира един път седмично в засегнатата става. Един курс включва 1 до 3 инжекции. Няколко различни стави могат да се третират по едно и също време. Ако е необходимо, курсът може да се повтори. В случаи на вътреставен излив е препоръчително да се редуцира излива чрез аспирация, последвана от компреси с лед и/или вътреставна апликация на кортикостероид. Лечението с OSTENIL®Plus може да се започне след два-три дни.

Съдържанието и външната повърхност на спринцовката са стерилни. Тази стерилност се запазва до нарушаване целостта на опаковката. Спринцовката се изважда от опаковката, след което се отвива капачето на върха на спринцовката и с леко завъртане се поставя подходяща канюла (например 19 или 21 G). Непосредствено преди инжектиране да се изгони въздуха.

Характеристики и начин на действие:
Синовиалната течност, която е вискоеластична поради съдържанието си на хиалуронова киселина, се намира във всички стави, особено в по-големите, носещи тежестта. Тя осигурява нормалното безболково движение, благодарение на свойството си да “смазва” ставите и да поглъща ударите. Има трофична функция по отношение на ставния хрущял. При дегенеративните ставни заболявания като остеоартрит, вискоеластичността на ставната течност е значително редуцирана, което намалява нейните “смазващи” и амортисьорни функции. В резултат на това се увеличава механичното натоварване на ставата, настъпва разрушаване на ставния хрущял, което е съпроводено с болка и намалена подвижност на засегнатите стави. Вътреставното инжектиране на високо пречистена хиалуронова киселина възстановява вискоеластичните свойства на синовиалната течност. Това подобрява нейната “смазваща”, поемаща натоварването и трофична функция и намалява механичното обременяване на ставите, което от своя страна води до намаляване на локалната болка и повишава подвижността на ставите. Положителният ефект на един терапевтичен курс от 3 вътреставни инжекции с OSTENIL®Plus е с продължителност няколко месеца.

Опаковка:
Една предварително напълнена спринцовка от 40 mg/ 2.0 ml OSTENIL®Plus в стерилна опаковка.

Промотирай своята обява сега! Кликни на бутона и виж промо опциите: Направи своята обява Промо Добави в любими
Сподели:
Контакти

e-mail: desita_8503@abv.bg

обявата е пусната за Всички области, Всички градове

Етикети
Прегледайте също тези обяви:
Ефективен мехлем за гъбички...

Ефективен мехлем за гъбички...

Exodermin е крем за всички видове гъбички, който не само премахва...
26.01.2024
Лечебна стелка за рефлексотерапия...

Лечебна стелка за рефлексотерапия...

Лечебна стелка с рефлексотерапия за ходила. Цвят: син. Дос...
21.01.2024
САМО с 2  опаковки от пластирите за мазоли ко...

САМО с 2 опаковки от пластирите за мазоли ко...

САМО с 2 опаковки от пластирите за мазоли кокошият трън излезе из...
28.12.2023
КОМПЛЕКТ ЗА РАСТЕЖ НА КОСАТА „BIO REHAB“...

КОМПЛЕКТ ЗА РАСТЕЖ НА КОСАТА „BIO REHAB“...

КОМПЛЕКТ ЗА РАСТЕЖ НА КОСАТА „BIO REHAB“ Цена 105лв 3 магич...
28.12.2023