Начало > Област Благоевград > Гоце Делчев > Туризъм > нова година
« предишна

Петзвездна Нова година в Истанбул в хотел Sheraton Istanbul Esenyurt 5* HIGHT CLASS С тръгване от гр. Гоце Делчев

дата на изтичане: 22 Sep 2024дата на публикуване: 22 Sep 2023

Петзвездна Нова година в Истанбул
Sheraton Istanbul Esenyurt 5*
HIGHT CLASS Hotel ISTANBUL

Шератон винаги е първият ни избор в Истанбул!

Цена – 545лв.

Ден 1- /30.12.2023г./
Отпътуване от гр. Гоце Делчев в 5:00 ч. от площад „Гоце Делчев”. Дневен преход.
Пристигане в Истанбул хотел Sheraton Istanbul Esenyurt 5* . Настаняване. Свободно време/ в непосредсвена близост до хотела е голям МОЛ Akbati/
Посещение на фабрика за шоколад. Нощувка.
Ден 2- /31.12.2023г./
Закуска. 10:00 ч. Пешеходна обиколка на историческия център на града, с разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, „Синята джамия”, църквата „Св. София” и дворецът „Топкапъ” (отвън). Връщане в хотела следобяд и подготовка за новогодишната вечеря в хотела.
Новогодишна вечеря с богато меню и програма. Нощувка.
Ден 3 /01.01.2024г./
Закуска. 10:00ч. /допълнително заплащане/ Екскурзия до двореца „Долмабахче” - ненадминат със своята пищност и лукс, декориран със златни орнаменти и със стени, окичени с картините на някои от най-известните творци на 19ти век. Следва посещение на площад Таксим. Централна джамия на Таксим, Taksim Camii. Посещение на желязната църква „Свети Стефан“ – величествен български храм в сърцето на Истанбул. С вълнение и нескрита гордост ще постоим в тази светиня, която се издига на самия бряг на Мраморно море и на която свенливо стои надпис на български език. Храмът представлява трикорабна базилика с кръстообразна форма и красиви орнаменти. Олтарът е обърнат към Златния рог, а над притвора се издига 40-метрова камбанария. Създадена в края на XIX век, след мащабна реставрация, през 2018 г. желязната църква „Свети Стефан“ отново отвори врати и изглежда впечатляващо. Трудно е за вярване, но цялата фасада, камбанарията, страничните стени, стълбищата, релефите на църквата – всички са изработени от железни елементи. Уникалният замисъл на архитекта Ховзеп Азнавурян е вдъхновен от Айфеловата кула в Париж, построена през същата година, както и църквата. Единствената в света православна желязна църква, в продължение на 124 години привлича с интересната си конструкция и еклектична архитектура вниманието на всеки, попаднал на брега на Златния рог.
Ден 4 /02.01.2024г./
Закуска. 9:00ч. Посещение със свободно време (около 2 часа) в търговски център „AQUA FLORIYA”, разположен на брега на Мраморно море. Тук се намира “Istanbul Aquarium, където ще се насладите на уникален морски свят, включващ около 1500 вида животни и над 15 000 земни и морски създания. (доп. заплащане за билет за аквариума). Отпътуване за България. Пристигане в Гоце Делчев късно вечерта.
Цената включва:

3 нощувки със закуски в Sheraton Istanbul Esenyurt 5*+ Новогодишна вечеря в ресторанта на хотела.
Транспорт с автобус/възможност и за собствен транспорт/
Мед. застраховка асистанс
Бонус -Пешеходна обиколка на историческия център на града, с разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, „Синята джамия”, църквата „Св. София” и дворецът „Топкапъ” (отвън).
Бонус- „AQUA FLORIYA” с “Istanbul Aquarium
Бонус- посещение на музей на шоколада
Всички пътни такси
Представители от агенцията
Цената не включва;

Екскурзия 01.01.24г./ допълнително заплащане/ 35 евро

Промотирай своята обява сега! Кликни на бутона и виж промо опциите: Направи своята обява Промо Добави в любими
Сподели:
Контакти

e-mail: perlatours@abv.bg

web site:

обявата е пусната за Област Благоевград, Гоце Делчев

Етикети
Прегледайте също тези обяви:
Нова Година в Белград 2023 от Travel Horizont...

Нова Година в Белград 2023 от Travel Horizont...

НЕЗАБРАВИМА 5* Нова Година! - от Travel Horizont Тази година с...
13.12.2022