Начало > Област София > София > Услуги > хороскопи / религия > астрология
« предишна
следваща »

Видове астрология

дата на изтичане: 17 Jan 2024дата на публикуване: 17 Jan 2023

Астрологията е толкова всеобхватна наука, че трудно може да се постави всичко под един знаменател. Самият термин произлиза от гръцки, което в превод значи „звезда“. Науката за звездите, има голям и богат набор на предназначение, затова е обособена в различни раздели: натална (рождена), прогностична, кармична, синастрична, медицинска, хорарна, мунданна, елективна.
Нека видим какви възможности ни предлага тази древна наука в различните житейски проявления.
Натална астрология
Наталната астрология е част от няколкото видове астрология и се занимава с рождената карта на човек и индивидуалното значение, което планетните влияния са оставили, в мига на нашето раждане. Отдавна хората са осъзнали, че са много повече от своята зодия. Слънчевият знак, дава общи характеристики за милиони хора по света. Личната звездна карта, ни отличава субективно един от друг.
Прогностична астрология
Прогностичната астрология или Астрологична прогноза е дял, който съдържа различни методи за прогнозиране на бъдещи тенденции на отделният индивид или цели групи хора, нации. Разглежда се времевата рамка, която планетите посочват, чрез своите влияния и отличителни характеристики. Могат да бъдат както краткосрочни, така и с продължителност от години.
Кармична астрология
Кармичната астрология е част от няколкото видове астрология и изследва и анализира, потенциала на нашите способности и заложен модел на поведение, базиран на опита ни от минали животи. Счита се, че душата сама избира кармичните уроци, които да отработи в земният си път, по пътя към духовното израстване.
В хороскопа се разглеждат сигнификаторите на кармата, част от които са Северен и Южен лунен възел, Сатурн, Плутон, ретроградните планети, неподвижните звезди.
Синастрия
Синастрията разглежда взаимоотношенията ни с другите хора. Те могат да бъдат любовни, приятелски, делови или родител-дете. Синастричната астрология показва взаимодействието ни с околните и енергията, която протича помежду ни. Силните чувства, които изпитваме, както положителни, така и отрицателни, имат своето двупосочно измерение.
Синастрията показва защо изпитваме определени чувства към дадения човек, и какво изпитва той към нас.
Медицинска астрология
Медицинската астрология е раздел от видове астрология, който анализира здравословните предразположености на човешкия организъм. Неговите силни и слаби страни, потенциални физически и психически заболявания. С раждането си, човек идва със своето звездно (астрално) тяло, което е приемник и предавател на биоритмите в човека.
Планетите, четирите стихии и зодиакалните знаци, отговарят за определени органи и части от нашето тяло, и затова как протичат тези жизнени процеси в организма.
Хорарна астрология
Хорарната астрология се използва когато задавате конкретно формулиран въпрос. Това представлява съставянето на диаграма с точното време, когато въпроса e отправен към астролога. Въпросите могат да бъдат от всякакъв вид...

Контакти

e-mail: d.yordanov@webtik.bg

web site:

Снимки
Видове астрология
Етикети
Прегледайте също тези обяви:
Енергиен  лечител.

Енергиен лечител.

Енергиен лечител лечение на различни видове здравословни проблем...
17.01.2023
Синастрия

Синастрия

„Синастрия“ е може би най-мощният обмен на енергии в астрологията...
04.01.2023
ясновидство

ясновидство

Повече от 25 г. съм сред вас и съм помагала на всеки чрез ясновид...
15.12.2022
Маг Криси

Маг Криси

Давам точни резултати от живота на хората. Работя от разстояние. ...
13.12.2022